7/25/2015

Distance sucks, my room is so far from the kitchen.

O Francouzích se říká, že potřebují na jídlo minimálně 2 hodiny. Doma tak dlouho nejíme, ale pokud se jde na večeři do restaurace, zabere to celý večer. Kuchyně se otevírají v 19:30 a zavírá kolem 23:00. U stolu sedíte celou tu dobu, domů se dostanete až po půlnoci. Nabídnou vám čtyři různá menu - předkrm, hlavní jídlo nebo hlavní jídlo, dezert nebo předkrm, hlavní jídlo, dezert nebo předkrm, ryba, maso, dezert. Většina si vybírá prostřední menu s předkrmem i dezertem, menu poslední je určené pro hodně hladové lidi či pro speciální příležitosti.
Dneska mám pro vás recept na snídaňové pečivo Madeleines z kuchařky babičky Brigitte.


  • 200 g mouky
  • 3 vajíčka
  • 150 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • špetka soli
  • 1 lžička citronové šťávy


Smíchejte vajíčka s cukrem, přidejte mouku, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Pro správný tvar Madeleine byste museli mít správný plech, ale můžete použít plech na muffiny. Plech vymažte máslem a rovnoměrně nalijte těsto do košíčků. Pečte při střední teplotě 20-25 minut.

Existuje několik variant tohoto výborného francouzského pečiva, můžete přidat kousky čokolády nebo sušeného ovoce. Francouzi, jak už nyní víte, si rádi vše namáčejí, Madeleines nejsou výjimkou. Vyzkoušejte s horkou čokoládou.




1 komentář:

  1. Anonymní7/26/2015

    http://data.whicdn.com/images/135743616/superthumb.jpg
    Mám tě ráda! A

    OdpovědětVymazat

Používá technologii služby Blogger.
i am a survivor © , All Rights Reserved. BLOG DESIGN BY Sadaf F K.